Nieuwe spelregels

5-9 Nieuws Beste spelers en coaches,

Komend weekend begint voor alle teams de competitie weer.
Dit jaar zijn er weer enkele regels gewijzigd. 
Hieronder een overzicht van de belangrijkste wijzigingen voor alle junioren en senioren teams:

- Duur van wedstrijden wordt nu 4x17,5 minuut
- Vliegende keeper verdwijnt: Of je speelt met 10 spelers en een keeper (zoals normaal), of met 11 veldspelers.
- Geen verschil meer tussen de uitspeelcorner of een normale strafcorner: Zodra de bal 5 meter buiten de cirkel is, is de strafcorner voorbij.
- Na een strafcorner mag je met je beschermingsmasker op de vrije slag nemen (GEEN SELFPASS). Dit mocht vorig seizoen nog niet.
- Als een aanvaller de cirkel te vroeg betreed bij een strafcorner, moet de strafcorner opnieuw worden genomen en moet de betreffende aanvaller achter de middenlijn plaatsnemen tot na de strafcorner
- Je mag een vrije slag binnen de cirkel vanaf nu op elke plek in de cirkel nemen. Dit geld niet voor een achterbal, deze moet wel ter hoogte van de plek worden genomen waar de bal over de achterlijn is gegaan.
- Verdedigers moeten te alle tijden 5 meter afstand houden bij een vrije slag, ook binnen de eigen 23-meter lijn. Voorheen mocht een verdediger bij een vrije slag net buiten de cirkel, in de cirkel gaan staan. Vanaf dit seizoen moet de verdediger bij een vrije slag dicht bij de cirkel ook 5 meter afstand nemen. Uitzondering is als de aanvaller de vrije slag direct neemt met een selfpass, dan moet de verdediger de aanvaller 5 meter vrij laten lopen.

Mochten er nog onduidelijkheden zijn, hieronder staat een link met daarin de regels nog een rustig uitgelegd in een filmpje.

Succes namens de TC komend weekend met jullie eerste wedstrijden!


 
5-9-2020 Algemeen