Advies KNHB: voorlopig geen handshake in verband met coronavirus

10-3

Inmiddels is de eerste Corona besmetting in Peel en Maas vast gesteld. (Kessel)

Komend weekend start de competitie voor alle teams. H1 is afgelopen weekend al gestart. Het bestuur volgt de adviezen van de KNHB. Voorlopig is er nog geen reden om wedstrijden af te gelasten. Verder adviseert de KNHB om voorlopig geen handen te schudden en iedereen een eigen flesje water meenemen naar de wedstrijden.

 

Bericht van de KNHB

De hockeybond adviseert alle hockeyers geen handshake voor en na de wedstrijd te doen in verband met het coronavirus. ‘Ontvang je clubgenoten, tegenstanders en de scheidsrechters nog net zo hartelijk maar zonder handshake’, stelt de KNHB op haar website. De hockeybond heeft vanwege ‘de kwetsbaarheid van de doelgroep’ de rolstoelhockeycompetities (E- en H-hockey) afgelast. De andere competities, waarvan de meeste komend weekend weer starten, gaan vooralsnog wel door.

Als teken van sportiviteit is het handenschudden verplicht voor een hockeywedstrijd. De KNHB adviseert de hockeyers op zoek te gaan naar alternatieven. Bij hockeyclub Apeldoorn hebben ze bijvoorbeeld de stickshake geïntroduceerd.

De KNHB benadrukt dat het belangrijk blijft om alleen een eigen bidon of waterfles te gebruiken. ‘Zorg ervoor dat je bitje niet rondslingert; stop hem bijvoorbeeld in je sok als je hem niet gebruikt. Ben je scheidsrechter, gebruik dan alleen je eigen scheidsrechtersfluitje’, schrijft de bond.

Over de basishygiëne lees je hier meer.

 

 
10-3-2020 Bestuur