Algemene Informatie

Hockeyclub Peel en Maas is met ruim 200 actieve leden een belangrijke sportclub binnen de nieuwe gemeente Peel en Maas. De club, die bestaat sinds 1974, biedt veldhockey en zaalhockey voor verschillende doelgroepen. Met een groeiende jeugdafdeling en een groot aantal senioren heeft Hockeyclub Peel en Maas zowel de ervaren als beginnend hockeyer veel te bieden. Zowel de recreatieve als de prestatiegerichte hockeyer is welkom.

 
Teamsport
Hockey is een teamsport en een balsport. Het belangrijkste attribuut van de hockeyspeler is de stick, die wordt gebruikt om de bal te schuiven of te slaan. Er bestaan verschillende vormen van hockey. De oudste en bekendste vorm, veldhockey, wordt in het Nederlands simpelweg 'hockey' genoemd. Daarnaast zijn er onder andere ook zaalhockey, ijshockey, beachhockey, knotshockey en rolstoelhockey.

Kinderen leren spelenderwijs om samen te werken op het hockeyveld. In je eentje kan je geen wedstrijd winnen, met elkaar wel. Teambuilding, sportiviteit en  respect spelen daarbij een zeer belangrijke rol.

Voordelen van hockey ten opzichte van veel andere teamsporten
- Fysiek is niet van belang
- Het is geen contactsport
- Er wordt veel gevraagd van de coördinatie
- Je kunt de sport gemengd beoefenen t/m de leeftijd van 10 jaar
- Kunstgras geeft minder kans op blessures
- Het is een buitensport


Koninklijke Nederlandse Hockey Bond (KNHB)
Hockeyclub Peel en Maas is opgericht in 1974 en is een van de in totaal 307 verenigingen die in Nederland zijn aangesloten bij de Koninklijke Nederlandse Hockey Bond. Momenteel staat hockey in de rangorde van sportbonden op de vijfde plaats met ruim 200.000 leden.


Hockeycompetitie
Het hockeyseizoen loopt van september tot en met mei. De jeugd speelt wekelijks op zaterdag en de senioren op zondag. Door middel van een competitie wordt er tegen teams van andere clubs in de regio gespeeld. Door de week worden er trainingen gegeven. Tijdens de winterstop wordt er door diverse teams zaalhockey gespeeld.

Vanaf zes jaar kan je lid worden van Hockeyclub Peel en Maas. Als benjamin train je één uur per week om zo op een speelse en veilige manier om te leren gaan met bal en stick. Dit gebeurt onder deskundige begeleiding. Ook wordt in kleine partijtjes geleerd hoe het hockeyspel in elkaar zit, en wat de spelregels zijn. Hierbij wordt de individuele techniek aangeleerd en het samenspelen met teamgenoten ervaren. Vanaf acht jaar kun je meespelen in de hockeycompetitie.

Elk seizoen worden er daarnaast allerlei activiteiten georganiseerd, waar onder toernooien en hockeykampen.


Trainings- en opleidingsplan Hockey
Naast enkele professionele trainers heeft hockeyclub Peel en Maas altijd gewerkt met een groep van hulptrainers. Dit zijn jeugdleden die onder begeleiding van de professionele trainers hun medejeugdspelers begeleiden. Enkelen van hen gingen vervolgens een opleiding tot trainer volgen.

Hockeyclub Peel en Maas investeert in de kwaliteit van de trainingen. De sterke punten van deze aanpak zijn vooral dat uit wordt gegaan van de kwaliteiten van onze eigen leden. In een periode van meerdere jaren worden met onze leden een aantal stadia doorlopen. Leren en in praktijk brengen worden spelenderwijs afgewisseld. Hiervoor zijn verschillende modules ontworpen. Lessen worden gegeven op de eigen club. We hebben eigen coördinatoren. Zij begeleiden de deelnemende aspirant-trainers in hun hele opleidingstraject.


Trimhockey
Er is ook een enthousiaste groep trimhockeyers binnen onze club. Trimhockey is een combinatie van bewegen en hockeyen zonder verplichtingen met betrekking tot competitie en officiële wedstrijden. Het trimhockey wordt onder deskundige leiding van ervaren trainers gegeven. Iedereen in de leeftijd van 35 tot 99, die aan zijn/haar conditie wil werken en tevens het leuke hockeyspel wil leren, kan aan deze vorm van hockey meedoen. Elke woensdagavond is er trimhockey.


Sponsoring
Hockeyclub Peel en Maas wordt door diverse instanties en bedrijven gesponsord. Hierdoor ontstaat voor de club de financiële ruimte om goede trainingsfaciliteiten te bieden, activiteiten te organiseren en de accommodatie te moderniseren.

De hockeyclub biedt, als tegenprestatie, het volgende: 
- De sponsor wordt een partner van Hockeyclub Peel en Maas en zal een commitment aan de producten of diensten ervaren.
- De bedrijfs- en merknaam van de sponsor is zichtbaar op en rond de hockeyaccommodatie en in publicaties van de vereniging. Door middel van bijvoorbeeld een reclamebord langs het kunstgrasveld, een advertentie in de nieuwsbrief of een advertentie op de vidiwall.


Kom op de club
Iedereen is van harte welkom: in ons clubhuis of rond onze velden tijdens de vele weekenden wanneer er gespeeld wordt of tijdens de training. De dan aanwezige officials en leden zijn graag bereid u te ontvangen en eventuele vragen van u te beantwoorden.

Om kennis te maken met (trim)hockey is het mogelijk om aan drie trainingen gratis deel te nemen. De benodigdheden zijn sportkleding, sportschoenen en een hockeystick. De eerste keren kunt u ook een stick lenen bij onze club.


Met sportieve groet, 

Chris Leenders
Voorzitter Hockeyclub Peel en Maas