Zaalhockey 2019-2020

Inleiding
Ook dit jaar organiseert HCPM de zaalhockey competitie voor senioren en junioren (t/m de E8 teams). De opzet zal in hoofdlijnen hetzelfde zijn als voorgaande jaren.

Deze site zal geactualiseerd worden indien er aanvullende gegevens bekend zijn. Zie bovenaan de site wanneer de laatste update is geweest.

Namens de TC wenst ik iedereen een leuk en sportief zaalhockeyseizoen toe.

Zaalhockeycoördinator


Algemeen
In de zaal mag niet met schoenen met zwarte zolen worden gespeeld, dit geeft strepen. Bij voorkeur wordt er gespeeld met zaalhockeysticks, dit is makkelijker om mee te spelen maar is niet verplicht. Gebruik je een veldstick, dan moet je deze afplakken met tape zodat er geen splinters in de zaalvloer komen.

Een aantal regels zijn anders in de zaal, de belangrijkste zijn dat je alleen mag pushen (en dus niet slaan / flatsen). Daarnaast mag de bal niet hoog gespeeld worden (behalve een push op doel). In dit filmpje van HV Weert kan je zien welke verschillen er nog meer zijn en wat nog meer mogelijk is in de zaal. Daarnaast kan je hier de verschillen tussen zaal- en veldhockey nog eens downloaden en nalezen.

Het opgeven voor zaalhockey gebeurd via de coaches, dan wel aanvoerders (senioren). Terugtrekken van deelname kan tot 01-11-2018, vanaf 01-11-2018 is men de contributie voor het zaalhockey verplicht te betalen. De contributie zal aan het einde van het zaalhockeyseizoen automatisch geïncasseerd worden door de club. De te betalen contributies staan hieronder bij de verschillende leeftijdscategorieën vermeld.
 

8-tallen
De 8-tallen spelen drie keer een vierluik in de zaal, hetgeen betekent dat er vier teams elk twee wedstrijden spelen. De thuisspelende ploeg speelt altijd de eerste en de laatste wedstrijd van de vier. De bezoekende clubs spelen twee wedstrijden achter elkaar. De wedstrijden duren 25 minuten (zonder rust), waarna er 5 minuten tijd is om tussen de spelende teams te wisselen op het veld. Het gehele vierluik duurt dus in totaal 2 uur. Er worden drie of vier vierluiken gespeeld, dit hangt af van het aantal aanmeldingen bij de KNHB, er wordt één keer thuis gespeeld en dus twee of drie keer uit.

Definitieve tijden zullen door de KNHB bekend worden gemaakt en zijn zichtbaar via de standenmotor van de KNHB, normaliter tweede helft november.

Er zal één training in de zaal worden gegeven, zie hiervoor het kopje trainingen. Voor de trainingen en de wedstrijden zijn een beperkt aantal zaalhockeysticks aanwezig. Deze kunnen in de Piushof gebruikt worden. Deze zaalhockeysticks zijn van de club en moeten in de zaal blijven! Ze mogen dus niet worden meegenomen naar uitwedstrijden.

De kosten voor deelname zijn €22,50 per deelnemer.


Junioren
De junioren spelen in een drieluik systeem. Dit betekend dat er twee wedstrijden per speeldag worden gespeeld. Dit volgens het schema: A-B, B-C en C-A, waarbij A het thuisspelende team is en B en C de bezoekende (twee) teams. De wedstrijden duren 2 x 20 min, incl. 5 minuten rust en 5 minuten om van veld te wisselen. Het gehele drieluik duurt dan 2 ½ uur. In totaal wordt er 2 keer thuis en 4 keer uit gespeeld, mits de poule compleet is.

Wanneer iedereen uit- en thuis speelt wordt nog door de KNHB in de tweede helft van november bekend gemaakt. De wedstrijden en poules zijn dan in de standenmotor zichtbaar.

De kosten voor het zaalhockey bedragen dit jaar €32,50 per deelnemer.


Senioren
Dit jaar doen Jong Dames 1 en (waarschijnlijk) jong Heren 1 mee met de zaalhockeycompetitie. Ook zij zullen in een drieluik systeem spelen, vergelijkbaar met de junioren. Dit volgens het volgende schema: A-B, B-C en C-A, waarbij A de thuisspelende team is en B en C de bezoekende (twee) teams. De wedstrijden duren 2 x 20 min en het gehele drieluik duurt 2 ½ uur. In totaal wordt er 2 keer thuis en 4 keer uit gespeeld, mits de poule compleet is.

De uiteindelijke wedstrijden en poules zijn in de tweede helft van november via de standenmotor zichtbaar.

Anders dan voorgaande jaren, wordt er een vast bedrag per deelnemer in rekening gebracht, dit zal €62,50 per deelnemer zijn. Hiervoor zal er wel een minimum aantal van 9 spelers / speelsters per deelnemend team zich moeten inschrijven. Mocht dit aantal niet gehaald worden, dan is de TC genoodzaakt om het team terug te trekken.

Dit seizoen kan er ook alleen getraind worden in de zaal, de kosten zijn dan €25 per deelnemer.